luni, 30 septembrie 2013

S1-Activitatea nr.3: 30.09-04.11



Test initial:ABC-ul calculatoarelor

Test clasa a IX-a
Cerinte:
1. Sunteti in anul 2113. Realizati un eseu de maxim o pagina in care descrieti cum vedeti calculatorul si care este interactiunea acestuia cu omul in acest viitor.
2. Ajutati pe directorul unei scoli (pentru nr.1)/ directorul unei biblioteci (pentru nr.2) sa realizeze modernizarea scolii/ bibliotecii cu calculatoare. Care sunt echipamentele de care are nevoie?
3.Explicaţi unei persoane necunoscătoare de ce este atât de importantă memoria unui computer pentru stocarea documentelor.
4.  Care sunt criteriile determinante pentru performanţele (viteza, capacitatea de lucru) unui calculator?
(Indicaţie: Aranjaţi literele date în ordinea potrivită pentru a afla răspunsurile.)



Barem de notare
2 pct. oficiu
2p - 1.Rezolvare:
- 1p formularea corecta a frazelor/ propozitiilor;
- 0.50p cunoasterea unor termeni tehnici;
- 0.50p creativitate.
2p - 2. Rezolvare:
Hardware:
Un PC, eventual o reţea de calculatoare, o casă de marcat conectată la reţeaua sau la computerul dumneavoastră, un modem pentru Internet, un scanner manual pentru codurile de bare, un rol de imprimare (pentru siguranţa datelor) etc.

2p - 3. Rezolvare: Memoria de lucru (RAM), în care se găsesc datele prelucrate în timp ce lucraţi (creaţi un text, de exemplu), este volatilă (dependentă de alimentarea cu curent electric). Dacă PC-ul este oprit, datele sunt pierdute, de aceea este necesar ca datele să fie salvate în memoria nevolatilă (hard disc, dischete, CD-uri).
2p - 4. Rezolvare: Procesor, memoria de lucru.

Un comentariu:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.