miercuri, 23 martie 2016

21.03.2016 Paint

                    OTI SUBIECTE  http://ciaro.ro/oti/anc/index.php#
Paint este un program de desenare pe care îl puteți utiliza pentru crearea de desene sau pentru editarea imaginilor digitale. 
De asemenea, aveți posibilitatea să utilizați programul Paint pentru a salva fișiere imagine folosind formate de fișier diferite.
Deschideți Paint făcând clic pe butonul StartImagine a butonului Start, pe Toate programele, pe Accesorii, apoi pe Paint.

SARCINA DE LUCRU:

FISE  PAINT

Realizati desenul urmator:

 CLASA  9B

















Paint este o caracteristică din Windows 7 care se poate utiliza pentru a crea desene într-o zonă de desenat goală sau în imagini existente. Multe dintre instrumentele pe care le utilizați în Paint se află în panglică, situată în partea de sus a ferestrei Paint. Următoarea ilustrație arată panglica și alte părți din Paint.



Imagine a ferestrei Paint
Fereastra Paint

Linii de desenare

Aveți posibilitatea să utilizați mai multe instrumente diferite pentru a desena în Paint. Instrumentul pe care îl utilizați și opțiunile pe care le selectați determină modul în care apare linia în desen. Acestea sunt instrumentele ce se pot utiliza pentru a desena linii în Paint.

Instrumentul creion

Pensule

Instrumentul linie

Instrumentul curbă

Desenarea a diverse forme
Aveți posibilitatea să utilizați Paint pentru a adăuga forme diferite într-o imagine. Formele gata făcute sunt de la cele tradiționale - dreptunghiuri, elipse, triunghiuri și săgeți - până la forma amuzante și neobișnuite, cum ar fi o inimă sau un fulger (pentru a numi doar câteva). Dacă doriți să creați o formă particularizată proprie, aveți posibilitatea să utilizați instrumentul Poligon Imagine a instrumentului Poligonpentru a face acest lucru.



Imagine a galeriei Forme
Forme din Paint

Forme predefinite

Instrumentul poligon

Adăugarea textului

În Paint, este posibil să adăugați un text sau un mesaj propriu la imagine.

Instrumentul text

Selectarea și editarea obiectelor

În Paint, este posibil să doriți să modificați o parte a unei imagini sau a unui obiect. Pentru aceasta, trebuie să selectați partea din imagine pe care doriți să o modificați, apoi să efectuați editarea. Printre modificările care se pot efectua se numără următoarele: redimensionarea unui obiect, mutarea sau copierea unui obiect, rotirea unui obiect sau trunchierea unei imagini pentru a afișa doar elementul selectat.

Instrumentul Selectare

Trunchiere

Rotire

Ștergerea unor părți dintr-o imagine

Redimensionarea unei imagini sau a unei părți dintr-o imagine

Utilizați Redimensionare‌ Imagine a butonului Redimensionare pentru a redimensiona întreaga imagine sau pentru a redimensiona un obiect sau o parte dintr-o imagine. De asemenea, este posibil să înclinați un obiect în imagine, pentru ca acesta să apară oblic.

Redimensionarea întregii imagini

Redimensionarea unei părți a imaginii

Modificarea dimensiunii zonei de desenare

Înclinarea unui obiect

Mutarea și copierea obiectelor

După ce selectați un obiect, aveți posibilitatea să decupați sau să copiați elementul selectat. Acest lucru vă permite să utilizați un obiect de mai multe ori în imagine, dacă doriți, sau să mutați un obiect (atunci când este selectat) într-o parte nouă a imaginii.

Decuparea și lipirea

Copierea și lipirea

Lipirea unei imagini în Paint

Lucrul cu culori

Există o serie de instrumente care să ajută să lucrați cu paleta de culori din Paint. Acestea vă permit să utilizați culorile pe care le doriți atunci când desenați și editați în Paint.

Casete de culori

Alegere culoare

Umplere cu culoare

Editarea culorilor

Vizualizarea imaginii

Modificarea vizualizării în Paint vă permite să alegeți cum doriți să lucrați cu imaginea. Dacă doriți, este posibil să măriți o anumită parte a imaginii sau întreaga imagine. Pe de altă parte, mai este posibil și să micșorați dacă imaginea este prea mare. În plus, aveți posibilitatea să afișați rigle și linii de grilă pe măsură ce lucrați în Paint, ceea ce vă va ajuta să lucrați mai bine în Paint.

Lupă

Mărirea sau micșorarea

Rigle

Linii de grilă

Ecran complet


Salvarea și utilizarea imaginii

Când editați în Paint, trebuie să vă salvați lucrul frecvent, pentru a nu-l pierde accidental. După ce salvați imaginea, aveți posibilitatea să o utilizați pe computer sau să o partajați cu alte persoane prin poșta electronică.

Salvarea unei imagini pentru prima dată

Deschiderea unei imagini

Setarea imaginii ca fundal pentru desktop

Trimiterea imaginii prin poștă electronică

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.