vineri, 8 iunie 2012

Activitatea nr.16:


Ce este HTML?

De ce trebuie sa invat HTML?

 








  Tagurile HTML 
Tag-urile nu sunt altceva decat niste marcaje sau etichete pe care limbajul HTML le foloseste alaturi de texte pentru a ajuta browser-ul de internet sa afiseze corect continutul paginii web.
Aceste tag-uri (etichete) pot fi de doua feluri:
  • taguri pereche (un tag de inceput si unul de incheiere). Exemple: <HTML> si </HTML>; <TITLE> si </TITLE>; <HEAD> si </HEAD>
  • taguri singulare (nu au un tag de incheiere) Exemple: <HR>, <BR>
  • <HTML>- cu acest tag incepe orice document HTML. Prin folosirea acestui tag ii spunem browser-ului ca este vorba de un fisier HTML pentru a il putea afisa.</HTML>- este tag-ul de incheiere al tag-ului <HTML>. Codul oricarui document se termina cu acest tag. 
  • <HEAD> - intre aceste tag-uri sunt trecute, pe langa titlul paginii, diverse informatii folositoare pentru browser-ul de internet, informatii pe care le vom descoperi pe parcursul acestui curs. </HEAD> - acesta este tag-ul de incheiere al tag-ului <HEAD> 
  • <TITLE> - cu ajutorul acestei perechi de tag-uri vei putea da un titlu documentului tau. Astfel, textul pe care il vei scrie intre aceste tag-uri va fi afisat in bara de titlu a documentului. </TITLE> - este tag-ul de incheiere al tag-ului <TITLE>. Arata sfarsitul titlului documentului. 
  • <BODY> - odata cu acest tag incepe continutul paginii web. Tot ce vei scrie intre tag-urile <BODY> si </BODY> va fi afisat, de catre browser, pe ecranul monitorului. </BODY> - ii spui browser-ului ca ai terminat de scris continutul paginii. Tot ceea ce vei scrie dupa acest tag nu va mai fi afisat.
<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Prima mea pagina web</TITLE>
</HEAD>
<BODY>
Bine ai venit!<BR>
Vom invata impreuna limbajul HTML. Aceasta este prima mea pagina web!
</BODY>
</HTML>
Tag-urile (etichetele) pot fi scrise atat cu litere mari cat si cu litere mici.
Nu uita atunci cand scrii codul unei pagini web sa inchizi toate tag-urile pe care le-ai deschis .
 

29 de comentarii:

  1. HTML este prescurtarea de la Hypertext Markup Language ceea ce reprezinta de fapt limbajul pe care browserele de internet il inteleg si cu ajutorul lui pot fi afisate paginile web.

    RăspundețiȘtergere
  2. HTLM este un limbaj de marcare utilizat pentru crearea paginilor web ce pot fi afișate într-un browser.

    RăspundețiȘtergere
  3. HyperText Markup Language (HTML) este un limbaj de marcare utilizat pentru crearea paginilor web ce pot fi afișate într-un navigator

    RăspundețiȘtergere
  4. HyperText Markup Language (HTML) este un limbaj de marcare utilizat pentru crearea paginilor web ce pot fi afișate într-un navigator

    RăspundețiȘtergere
  5. HyperText Markup Language (HTML) este un limbaj de marcare utilizat pentru crearea paginilor web ce pot fi afișate într-un browser (sau navigator)

    RăspundețiȘtergere
  6. HyperText Markup Language (HTML) este un limbaj de marcare utilizat pentru crearea paginilor web ce pot fi afișate într-un browser (sau navigator). Scopul HTML este mai degrabă prezentarea informațiilor – paragrafe, fonturi, tabele ș.a.m.d. – decât descrierea semanticii documentului.

    RăspundețiȘtergere
  7. HyperText Markup Language (HTML) este un limbaj de marcare utilizat pentru crearea paginilor web ce pot fi afișate într-un browser.Scopul HTML este mai degrabă prezentarea informațiilor – paragrafe, fonturi, tabele ș.a.m.d. – decât descrierea semanticii documentului.

    RăspundețiȘtergere
  8. HTML(Hypertext Markup Language) este un standard de definire si prezentare a paginilor web. Cu ajutorul lui pot construi pagini web.

    RăspundețiȘtergere
  9. HTML este prescurtarea de la Hyper Text Mark-up Language si este codul care sta la baza paginilor web.

    RăspundețiȘtergere
  10. hyper text markup language este un limbaj de marcare utilizat pt crearea paginilor web

    RăspundețiȘtergere
  11. HTML este unul dintre primele elementele fundamentale ale WWW care descrie formatul primar in care documentele sunt distribuite si vazute pe Web.

    RăspundețiȘtergere
  12. HyperText Markup Language (HTML) este un limbaj de marcare utilizat pentru crearea paginilor web ce pot fi afișate într-un browser (sau navigator)

    RăspundețiȘtergere
  13. Unul din primele elemente fundamentale ale www ( World Wide Web ) este HTML ( Hypertext Markup Language ), care descrie formatul primar in care documentele sint distribuite si vazute pe Web. Multe din trasaturile lui, cum ar fi independenta fata de platforma, structurarea formatarii si legaturile hipertext, fac din el un foarte bun format pentru documentele Internet si Web. :)

    RăspundețiȘtergere
  14. HyperText Markup Language (HTML) este un limbaj de marcare utilizat pentru crearea paginilor web ce pot fi afișate într-un navigator

    RăspundețiȘtergere
  15. deoarece putemface pagini web statice personalizate in care neputem exterioriza calitatile

    RăspundețiȘtergere
  16. deoarece cu ajutorul lui pot crea pagini web.

    RăspundețiȘtergere
  17. Deoarece putem crea pagini web in care putem posta ce vrem, cand vrem si ce vrem

    RăspundețiȘtergere
  18. Pentru ca unii ar vrea sa isi creeze pagini web iar aceasta lectie ne va ajuta

    RăspundețiȘtergere
  19. Noi trebuie sa invatam despre HTML deoarece putem face pagini web cu ajutorul acestui limbaj iar acest lucru ne ajuta in diverse situatii cum ar fi promovarea unei companii sau a unui produs etc.

    RăspundețiȘtergere
  20. Deoarece creem pagini web si ne imbogatim cunostintele referitoare la internet.

    RăspundețiȘtergere
  21. pentru a putea crea pagini web de care am putea avea nevoie (Asaftei Laura , Melusca Bianca)

    RăspundețiȘtergere
  22. este foarte simpla si nu necesita mult timp
    • ofera controlul absolut asupra realizarii paginii web
    • poti folosi in cadrul paginilor pe care le vei realiza secvente de cod HTML "imprumutate" de la alte pagini web

    RăspundețiȘtergere
  23. deoarece putem crea pagini web un de putem posta ce vrem.

    RăspundețiȘtergere
  24. avem nevoie de HTML pentru a crea noi pagini web( Damian Andrea, Horaicu Bianca)

    RăspundețiȘtergere
  25. Fiindca putem crea pagini web si putem posta diverse informatii.

    RăspundețiȘtergere
  26. Reciteam ultima lectie si am ajuns la concluzia ca este cea mai captivanta, interesanta, importanta(dupa parerea mea) lectie din acest an scolar. Asteptam de ceva vreme astfel de informatii care sa ma ajute sa imi creez propria pagina de la 0.
    VA MULTUMESC!

    RăspundețiȘtergere
  27. A fost o lectie foarte utila. Acum stiu in sfarsit ce reprezinta HTML si ca putem crea pagini web cu ajutorul lui! :)

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.